Καλωσορίσατε στην επίσημη Ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ομίλου ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ.

 

Ιστορικό

Ο Πολιτιστικός Όμιλος ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ έχει ιδρυθεί το 2002 αλλά αποτελεί συνέχεια τού χορευτικού τμήματος του Α.Σ.Ο ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ με δράση πού φτάνει μέχρι και το 1956 τόσο στον αθλητικό αλλά και πολιτιστικό χώρο. Αφιέρωσε το όνομά του στο χωριό μας ΟΡΜΗΔΕΙΑ, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά παράλια της Κύπρου.

Ο σκοπός ίδρυσης είναι η δημιουργία όσο το δυνατό περισσότερων τμημάτων μέσα από τα οποία παρουσιάζονται τα ελληνορθόδοξα ήθη και έθιμά μας στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Στα τρία βασικά τμήματα του ομίλου (Χορευτικό-Θεατρικό-Μουσικό) συμμετέχουν πέραν των 150 ατόμων από όλες τις ηλικίες προσφέροντας διαχρονικά τον καλύτερο τους εαυτό ώστε ο όμιλός μας να παρουσιάζει επιτυχή και αξιόλογα φεστιβάλ και θεατρικές παραστάσεις,στην Ορμήδεια και στα περίχωρα.

Το χορευτικό τμήμα που είναι και ο βασικός εκπρόσωπος του ομίλου, λαμβάνουν μέρος άτομα ηλικίας 7-29 ετών και διδάσκονται Κυπριακούς, Ελληνικούς και λαικούς χορούς. Την περίοδο 2002 – 2017,ο όμιλος ως πρεσβευτής τής Κύπρου στο εξωτερικό έχει φιλοξενηθεί καί φιλοξενήσει αρκετούς συλλόγους από Ελλάδα (Ρόδο, Νεοι Επιβάτες, Καρυώτισσα Γιαννιτσών, Λάρισα, Κορινό, Νέα Αγχίαλος, Θέρμη) καί Φινλανδια.

Το 2003 παρουσίασε στον Δήμο Λάρνακας, Παραλιμνίου, και στην κοινότητα Ορμήδειας αναπαράσταση Κυπριακού γάμου με μεγάλη επιτυχία. Ο όμιλος κάθε χρόνο λαμβάνει μέρος στις εκδηλώσεις του κατακλυσμού στην Λάρνακα και σε άλλα Παγκύπρια φεστιβάλ. Παλαιότερα έχει λάβει μέρος στον κατακλυσμό και Πολιτιστικό Χειμώνα στην Αγία Νάπα αλλά και σε άλλα μεγάλα αξιόλογα Παγκύπρια φεστιβάλς και γιορτές(Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού, Φεστιβάλ Τριανταφύλλου στον Αγρό).

Επίσης το χορευτικό τμήμα έχει λάβει μέρος σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές σε Παγκύπριας εμβέλειας σταθμούς και στο Κρατικό Κανάλι (ΡΙΚ).


Διατελέσαντες Χοροδιδάσκαλοι:
• Χριστάκης Κοριζής (1999 – 2005)
• Βαρνάβας Βαρναβίδης ( 2005 -2012)
• Μάριος Πατσιας (2012 – σήμερα)

Το μουσικό τμήμα πάντοτε καταφέρνει μέσα από τα τραγούδια του να δίνει το πνέυμα κάθε εοτρής. Ακόμα η μπάντα μας λαμβάνει μέρος στίς επετειακές εκδηλώσεις, στα θεοφάνια και στην περιφορά του επιταφίου
Τό θεατρικό μας τμήμα στο οποίο λαμβάνουν μέρος και ενήλικες έχει ανεβάσει θεατρικά έργα με θέμα τη ζωή και το έργο τών ηρώων μας. Έχει ανεβάσει με την βοήθεια του κ Χρίστου Ζεζίδη θεατρικό αναλόγιο με θέμα την άλωση της Κωνσταντινούπολης το οποίο παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια του 2012 στο κινηματοθέατρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Ραφαήλ στην Ξυλότυμπου, στο προαύλιο του εξωκλησιού Αγίου Γεωργίου της Αγκώνας, αλλά και στον πολυχώρο του Πολιτιστικού Ομίλου ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ με μεγάλη επιτυχία. Με μεγάλη επιτυχία έχει παρουσιαστή σε μορφή θεατρικού αναλογίου η ζωή και το έργο του Βασίλη Μιχαηλίδη , αλλά και σατιρικά θέατρα με την βοήθεια του κ. Χρίστου Ζεζίδη αλλά και άλλων συνεργατών του ομίλου μας. Πέραν των 4 χρόνων πιστός συνεργάτης του ομίλου ήταν και ο ηθοποιός κ Φοίβος Γεωργιάδης.

Έχουμε καθιερώσει κάποιες ετήσιες εκδηλώσεις όπως:

  • Παραδοσιακή Βραδιά
  • Λαϊκή Βραδιά
  • Πολιτιστικό Μουσικοχορευτικό Φεστιβάλ
  • Φεστιβάλ Χριστουγέννων
  • Γιορτή του Παιδιού
  • ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (25η Μαρτίου, 1η Απριλίου & 28η Οκτωβρίου)

Επικοινωνία

 

Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στο

facebook : p.o.ormideia ,

Twitter: p_o_ormideia200 ,

Instagram: p_o_ormideia ,

Google+ : Πολιτιστικός Όμιλος ΟΡΜΗΔΕΙΑ – Ormideia Cultural Club

email: p_o_ormideia@hotmail.com